Thuiswerkplek


 Hier thuis in Wierden wonen we in een verbouwde Twentse jaren-30 woning die ooit gebouwd is als slagerswinkel met woning en daarnaast een slachterij. Zo’n klein authentiek winkeltje moet het geweest zijn met een voordeur schuin in de hoek, waarschijnlijk met zo’n klinkende bel die afging als je de deur opende, een toonbank en een koelcel tegen de achterwand. De jaren-30 sfeer van het huis is er nog steeds, maar van het winkeltje is behalve het authentieke balkenplafond weinig meer terug te vinden. Gelukkig is niet alles verdwenen en heeft het huis nog genoeg te vertellen over het leven dat het al ruim 90 jaar achter zich heeft gehad. 
 
Een thuis is uiteindelijk toch een verzameling van ruimtes waar je zelf beleving, waarde en herinneringen aan geeft. Dat maakt van een huis een thuis. 

Dit jaar, 2020, is natuurlijk op zoveel manieren een bijzonder jaar. Naast de zorgen en het verdriet zijn we ook noodgedwongen veel meer thuis gebleven. Van kantoornomaden, filewarriors en kantoortuintijgers zijn we enigszins noodgedwongen teruggeworpen naar een nieuwe basis, naar ons thuis als leef plek en werkplek. Samen met het hele gezin, vaak ook met online lerende kinderen om je heen vorm je samen een nieuwe stam van werkenden en lerenden. En dat alles door elkaar. 

En onderzoek heeft wel een paar dingen uitgewezen. Thuiswerkers zijn productiever, thuiswerken is goed voor de balans tussen werk en privé, thuiswerkers melden zich minder snel ziek, thuiswerkers blijven gemotiveerd, thuiswerkers zijn goedkoper en thuiswerken is efficiënt.Maar is er vast nog nooit onderzoek gedaan wat thuiswerken voor je betekend als ineens iedereen thuis komt te zitten. 

De techniek om goed met elkaar te kunnen blijven communiceren en in contact te blijven wordt alsmaar beter. Er zijn geavanceerde mogelijkheden om elkaar ook in grote groepen goed te kunnen zien en horen en we kijken er niet eens meer raar van op als er op de achtergrond ineens iets gebeurt dat je in een kantooromgeving nooit zal aantreffen 😉 

We werken dus steeds vaker thuis. Maar hoe ga je daar mee om. Hoe maak je binnen je huis een fijne werkplek die past bij wat je moet doen, zonder dat het je huis meteen helemaal op de kop zet. Misschien heb je een aparte kantoorruimte, waar je een lekker groot bureau kwijt kunt. Maar je kunt natuurlijk ook in je woonkamer een werkplek inrichten of thuiswerken in die loze ruimte onder de trap. Of denk eens aan een mobiele werkplek of een in de wand wegklapbare werkplek. Vaak zie je de mogelijkheden niet die je huis al biedt en kan ik je verder helpen om een plek te creëren. 
 
Ik kan voor jou of voor uw organisatie de ideale thuiswerkplek ontwerpen die dan misschien meteen een speelplek is of een huiswerkplek of wat er maar wenselijk is. Want elke situatie is uniek. Ben je nieuwsgierig was er voor jou mogelijk is? Maak dan gratis en vrijblijvend een afspraak met mij.