Naar een betere toekomst, nieuwe uitdagingen en heel veel creatieve avonturen

Het is alweer twee jaar geleden is dat ik met veel enthousiasme en inzet begon te werken in het bruisende hart van Amsterdam. De afgelopen jaren hebben me de kans gegeven om aan zowel kleine als grote projecten te werken, variërend van internationale bedrijven tot grote corporaties. Ik heb enorm veel geleerd en kon groeien in mijn vak, maar zoals dat gaat, kwam ik ook de beperkingen tegen die een ontwerpstudio soms met zich meebrengt. Maar nu is het tijd voor verandering, een ander beeld van ontwerpen, een nieuwe visie en een andere missie.

Ik herinner me nog dat ik onlangs een artikel las van de bekende filosoof Rutger Bregman op De Correspondent. Het ging over morele ambitie en raakte een snaar bij mij. Als interieurontwerper heb ik me altijd betrokken gevoeld bij maatschappelijke vraagstukken en ik heb mezelf vaak afgevraagd wat de verantwoordelijkheid van een ontwerper is binnen de architectuur- en interieurarchitectuursector.

Bregman schreef: “Morele ambitie betekent niet alleen maar de beste willen zijn in je vak. Het betekent dat je je vak wilt inzetten voor iets groters.” Deze zin bleef hangen in mijn gedachten en ik begon te reflecteren op mijn eigen werk als interieurontwerper. Hoe kon ik mijn creatieve vaardigheden gebruiken om een positieve impact te hebben op de wereld om me heen?

Als interieurontwerper is mijn rol niet alleen het creëren van mooie en functionele ruimtes, maar ook het nadenken over de impact ervan op de mensen die ze zullen gebruiken en de planeet als geheel. Ik voel een innerlijke ambitie om het beter te doen, om mezelf uit te dagen en het beste te leveren voor mijn opdrachtgevers, de gebruikers van de ruimtes en onze planeet.

De doelen zijn helder, maar het pad naar het realiseren van deze ambities voelt nog steeds als een groot onbekend avontuur. Er zijn momenten waarop ik me afvraag of ik wel genoeg kennis en ervaring heb om een verschil te maken. Maar dan herinner ik me de woorden van een inspirerende architect die zich eveneens inzet voor een betere wereld: “De toekomst is niet iets wat ons overkomt, maar iets wat we zelf creëren.” Deze woorden geven me de moed om door te gaan en te blijven streven naar positieve verandering.

Ik heb nog geen definitief afscheid genomen van mijn huidige werkplek, maar ik sta wel open voor nieuwe uitdagingen, projecten en creatieve avonturen. Ik wil mijn passie voor design combineren met mijn verlangen om een maatschappelijke impact te hebben. Dus hier ga ik, vol goede moed en nieuwsgierigheid, op weg naar een betere toekomst.

Zoals ze zeggen, “de beste manier om de toekomst te voorspellen is door deze zelf te creëren.” Laten we samen op weg gaan naar een wereld waarin design en vormgeving bijdragen aan een positieve verandering. Op naar nieuwe uitdagingen, projecten en creatieve avonturen die ons dichter bij die betere toekomst brengen.

zullen we een keer bellen of appen ?

Pascal