Passie voor Vintage en Design: Van Opknappen tot Verkopen

Met meer dan 25 jaar ervaring in de wereld van ontwerp, interieur en architectuur, deel ik graag soms ook hier mijn recente ontdekkingen en mijn liefde voor prachtig vormgegeven stukken.

Onlangs heb ik de voorraad van BureauBaantjer weer uitgebreid met enkele gave meubels die het hart van menig designliefhebber sneller zouden doen kloppen, tenminste, dat hoop ik dan. Een Pastoe highboard, ontworpen door de meester Cees Braakman, siert nu mijn ruimte. Dit stuk, doordrenkt met geschiedenis en vakmanschap, is een ware eyecatcher en staat binnenkost te koop in onze webshop, samen met andere schatten die ik heb gevonden.

Een ander pronkstuk is een vintage bureau van het Deense Roepstoff. Het strakke design en de functionaliteit van dit stuk maken het een tijdloze aanwinst voor elk interieur. Maar laten we de DOT kruk van Anne Jacobsen niet vergeten, een pareltje uit de late jaren ’60. De elegante eenvoud en het gebruik van hoogwaardige materialen maken het een tijdloos stuk dat perfect past in zowel moderne als klassieke interieurs.

Mijn passie voor deze stukken gaat verder dan alleen het verzamelen ervan. Bij interieurFacto geloven we in de kracht van goed ontworpen meubels en hun levensduur. Zoals de beroemde ontwerper Charles Eames ooit zei: “Het meest lonende voorwerp dat je kunt bezitten, is niet alleen een product van jouw eigen arbeid, maar een product dat een positieve invloed heeft op het leven van anderen.” Dit geldt zeker voor vintage en design meubilair, dat de tand des tijds doorstaat en nog steeds relevant en bewonderenswaardig is.

Het proces van het opknappen van deze stukken is voor mij bijna net zo bevredigend als het vinden ervan. Het herstellen van hun glans, het behouden van de oorspronkelijke charme en het zorgen dat ze weer schitteren als nieuw, geeft me een gevoel van voldoening en het verschil kunnen maken.

Dus, als je net zo enthousiast bent over prachtig vormgegeven meubels als ik, neem dan een kijkje op onze webshop, www.bureaubaantjer.nl. Daar vind je niet alleen mijn recente vondsten ( er volgen binnenkort nog meer online dus keep posted ), maar ook een verzameling van nog veel meer uniek en gebruiksklaar design. Want in mijn wereld is schoonheid niet alleen voor de gelukkige vinder, maar voor iedereen die de waarde van tijdloos design begrijpt.

G-ZVPHLT0L4S